Sitemenu

zondag 22 september 2019
content-main-left

Nieuws

Een terugblik op de berichtgeving van 2018 leert dat fokkerijnieuws het vaakst gelezen wordt door bezoekers van VeeteeltVlees.nl. De video van fokstier Us Heit van Knedo bleek het meest populair.

Us Heit van eigenaar Marnix Knetemann in Wijdewormer is een stier met een aparte bloedvoering, namelijk 87% Belgisch witblauw, 10% verbeterd roodbont en 3% limousin. Us Heit is zowel gekeurd voor verbeterd roodbont als voor Belgisch witblauw. 

Keuringstopper is niet meer

Ook het bericht van het inslapen van keuringstopper Ivoire van het Bareelhof werd door veel bezoekers gelezen. De Imperialdochter uit de familie van de bekende Nopje (v. Breugel) bezorgde de familie Veulemans uit Glabbeek een bijzonder rijk gevuld keuringspalmares. Scherp-in werd de koe echter fataal.

Foto’s en video’s gewaardeerd

Foto- en videoverslagen van keuringen werden ook gewaardeerd. ‘Kliktoppers’ waren bijvoorbeeld het overzicht van alle eerste prijzen en kampioenen van de Haspengouwse jaarmarktkeuring in Sint-Truiden en de COT-veiling van blonde d'Aquitaines in Laren eind september.

Boerinnen in het nieuws

Ook boerinnen haalden het nieuws op VeeteeltVlees. Het bericht dat vleesveeboerin Ann Dielemann de cover van het oktobernummer van De Boerin sierde, eindigde in top tien best gelezen berichten van 2018.

De video van fokstier Us Heit was erg populair op VeeteeltVlees.nl
De video van fokstier Us Heit was erg populair op VeeteeltVlees.nl
right