Sitemenu

zondag 22 september 2019
content-main-left

Nieuws

CRV heeft een aantal aanpassingen doorgevoerd in de CRV FosfaatPlanner als gevolg van wijzigingen rondom diercategorieën door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Een van de grootste wijzigingen is een aparte diercategorie voor jongvee dat bestemd is voor de zoogkoeienhouderij. Jongvee van vleeskoeien viel tot nu toe in de categorieën 101 (jongvee jonger dan een jaar) en 102 (jongvee ouder dan een jaar). De diercategorieën zullen wijzigen van 101 en 102 naar 115 en 122 (roodvlees).

Productiedoel eenmalig wijzigen

Volgens de nieuwe regels van RVO kan het productiedoel maar eenmalig wijzigen. Zo kunnen dieren die als productiedoel melk hebben, alleen voor de laatste levensfase op vlees (categorie 120) worden gezet.
CRV meldt dat de CRV FosfaatPlanner is uitgebreid met een derde tabblad ‘Rundveestaat’. Op dit tabblad vindt u een lijst met dieren die dit jaar op uw bedrijf staan of hebben gestaan. Ook worden de verwachte geboorten in de rest van dit jaar vermeld. De rundveestaat in CRV FosfaatPlanner is een vervanger van de rundveestaat uit VeeManager en geldt voor de NVWA als leidend.

Langere wachttijd

CRV heeft alle gebruikers van de CRV FosfaatPlanner geïnformeerd over de wijzigingen. Toch krijgt de klantenservice nog best veel telefoontjes met vragen hierover, waardoor de gemiddelde wachttijd langer is dan gangbaar.
Op de site van CRV staan alle aanpassingen overzichtelijk op een rij.

Een van de grootste wijzigingen is een aparte diercategorie voor jongvee dat bestemd is voor de zoogkoeienhouderij
Een van de grootste wijzigingen is een aparte diercategorie voor jongvee dat bestemd is voor de zoogkoeienhouderij
right