Sitemenu

zondag 27 mei 2018
content-main-left

Nieuws

Geen campagne 'Dagen Zonder Vlees' in 2018

05-12-2017  · 1 reactie

De organisatie van Dagen Zonder Vlees zal volgend voorjaar geen nieuwe campagne organiseren.

De initiatiefnemers hebben zelf bekendgemaakt in de komende vastenperiode geen nieuwe campagne te starten. In hun motivatie geeft de organisatie achter Dagen Zonder Vlees aan dat het bewustzijn rondom vleesconsumptie in grote mate is toegenomen als gevolg van de actie.

Het nieuws staat te lezen op de site van de VRT nieuwsdienst. Dagen Zonder Vlees spoort mensen al zes jaar aan om tijdens de vastenperiode geen of minder vlees of vis te eten, om ecologische redenen.

Bewustmaking

"Dagen Zonder Vlees" werd in 2011 in het leven geroepen.  Het oorspronkelijke doel was mensen bewust maken dat er een link is tussen de klimaatopwarming en het eten van vlees en vis. Vorig zouden naar schatting 100.000 Belgen hebben deelgenomen aan de bewustmakingsactie om 40 dagen lang geen of minder vlees of vis te eten.  

Bewustzijn consument rond vleesconsumptie volgens 'Dagen Zonder Vlees' flink toegenomen
Bewustzijn consument rond vleesconsumptie volgens 'Dagen Zonder Vlees' flink toegenomen

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De opslag van CO2 in graslandbodems wint aan belang in Nederland en Vlaanderen. LTO lobbyt voor een subsidieregeling voor het vastleggen van CO2 in de bodem. Boerenbond bestudeert het idee van een beheersovereenkomst klimaat waarin CO2-opslag een onderdeel zal zijn? Zou u aan de slag gaan met CO2-opslag in de beschikbare bodems van uw bedrijf?
Ja
Ja, maar alleen als het vergoed wordt
Neen
right