Sitemenu

dinsdag 12 december 2017
content-main-left

Nieuws

Op de nationale limousinshow tijdens de Sommet de l’Elevage in Clermont-Ferrand pakten Garniture en Hourra de respectievelijke nationale titels bij de koeien en de stieren.

Hourra (v. Diplomate), een stier van het fokkersverband Cesbron, Blaiteau en Lemesle, pakte de zege bij de oudere stieren. De winnaar bij de koeien, Garniture (v. Accent MN) van de familie Camus uit Arnac la Poste, scoorde eerder in 2016 op de SIA in Parijs en pakte nu de nationale zege bij de limousinkoeien. Bij de jonge koeien viel die eer te beurt aan Jamaica (v. Hippodrome) van de gebroeders Pimpin uit Beynac.

Beloftevolle jeugd

Bij het mannelijk jongvee was de stier Malibu (v. Import) van maatschap Hilaire de sterkste. Lambada (v. Disney), alweer uit de stal van de gebroeders Pimpin, eindigde voorop bij het vrouwelijk jongvee.

In Clermont-Ferrand namen ongeveer 400 limousindieren deel aan het nationale kampioenschap. 

Garniture van maatschap Camus gekroond tot Frans nationaal kampioene (foto: Web-Agri/Terre-Net)
Garniture van maatschap Camus gekroond tot Frans nationaal kampioene (foto: Web-Agri/Terre-Net)

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De aanvraag van de beschermde geografische aanduiding (BGA) is de troef voor Belgische vleesveehouders om vlees van het Belgisch-witblauwrund te onderscheiden in de markt. Dat stellen de initiatiefnemers die recent de aanvraag indienden bij de Europese Unie. De verwachtingen van BGA zijn groot. Mocht de aanvraag worden goedgekeurd, welke gevolgen heeft dat volgens u voor de Belgische vleesveesector?
Een betere beeldvorming
Extra troef voor promotie
Een hogere vleesprijs
Geen gevolgen
right