Sitemenu

vrijdag 21 september 2018
content-main-left

Nieuws

Op de nationale limousinshow tijdens de Sommet de l’Elevage in Clermont-Ferrand pakten Garniture en Hourra de respectievelijke nationale titels bij de koeien en de stieren.

Hourra (v. Diplomate), een stier van het fokkersverband Cesbron, Blaiteau en Lemesle, pakte de zege bij de oudere stieren. De winnaar bij de koeien, Garniture (v. Accent MN) van de familie Camus uit Arnac la Poste, scoorde eerder in 2016 op de SIA in Parijs en pakte nu de nationale zege bij de limousinkoeien. Bij de jonge koeien viel die eer te beurt aan Jamaica (v. Hippodrome) van de gebroeders Pimpin uit Beynac.

Beloftevolle jeugd

Bij het mannelijk jongvee was de stier Malibu (v. Import) van maatschap Hilaire de sterkste. Lambada (v. Disney), alweer uit de stal van de gebroeders Pimpin, eindigde voorop bij het vrouwelijk jongvee.

In Clermont-Ferrand namen ongeveer 400 limousindieren deel aan het nationale kampioenschap. 

Garniture van maatschap Camus gekroond tot Frans nationaal kampioene (foto: Web-Agri/Terre-Net)
Garniture van maatschap Camus gekroond tot Frans nationaal kampioene (foto: Web-Agri/Terre-Net)

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De voorbije maanden sloten een aantal slachthuizen in Vlaanderen de deuren, al dan niet definitief. Het aanbod van slachthuizen in Belgie wordt daardoor kleiner. Een project, gecoordineerd door BioForum Vlaanderen, onderzoekt momenteel de haalbaarheid van een mobiel slachthuis waarbij dieren op het bedrijf worden geslacht. In eerste fase is het project vooral gericht op pluimvee, maar ook voor runderen zijn er reeds diverse initiatieven werkzaam elders in Europa. Zou u mobiel slachten op het bedrijf overwegen?
Ja
Neen
right