Sitemenu

maandag 17 juni 2019
content-main-left

Nieuws

Giulio en Norma 29 legden beslag op de titels van algemeen kampioen bij de piemonteses.

Bij de stieren was de titel van algemeen kampioen voor Giulio (v. Bonito 79) van Louis Bonestroo uit Nunspeet. Het half jaar oude stiertje had een goede ontwikkeling met veel lengte. Hij legde eerder al beslag op de enige stierentitel: kampioen mannelijk 0-1 jaar. Een mooie prijs voor Bonestroo, als debutant op keuringen.
Bij de vrouwelijke dieren was Norma 29 (v. Natale), kampioen jonge koeien, van Antonie van Gelder uit Hoge Hexel de lieveling van de jury. Die noemde haar 'een zeer fraaie vertegenwoordiger van het ras, met een strakke bovenbouw'.

Jury op één lijn

Het Italiaanse jurylid Federico Momo en zijn Nederlandse collega Job Vlastuin waren eensgezind bij het jureren van de piemonteses in Zwolle. 'We zaten goed op één lijn', vertelt Vlastuin. Belangrijke zaken waar de beide heren op letten, waren rastype, fijnheid van vel en botstructuur en natuurlijk bespiering. 'Bij de jonge dieren hebben we ook gekeken of ze nog kunnen doorgroeien, dus voldoende jeugd vertonen', stelt Vlastuin.

Bekroning

Antonie van Gelder kaapte bij de piemonteses de meeste prijzen weg. Hij haalde immers in alle rubrieken waaraan hij deelnam de 1a-kwalificatie. Dat leverde uiteindelijk drie reservekampioenen op, vier kampioenen, de beste bedrijfsgroep én de algemeen kampioen bij de vrouwelijke dieren. 'Dat is toch een bekroning van je werk. Ik doe mijn best om bij elke koe een goede stier te kiezen, zodat de nakomelingen een goede ontwikkeling en bespiering hebben.'

Klik hier om alle rubriekswinaars en kampioenen te bekijken.

 

De voorzitter van het piemontese-stamboek zorgt voor de linten van de kampioenen
De voorzitter van het piemontese-stamboek zorgt voor de linten van de kampioenen
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Een aantal jonge vleesveehouders willen via een pas opgerichte producentenorganisatie (POVV) informatie onderling gaan uitwisselen. Hoe kijkt u hier tegen aan?
Ik ga zeker lid worden en mee informatie uitwisselen
Ik ga lid worden maar kijk dan toch even de kat uit de boom
Neen, dit heeft geen enkele zin
right