Sitemenu

vrijdag 21 september 2018
content-main-left

Nieuws

Febev, de federatie van het Belgisch vlees, distantieert zich volledig van de feiten die zijn vastgesteld bij Veviba.

‘Onze sectorfederatie en onze leden plaatsen transparantie centraal, waarbij het nauw naleven van de Belgische regelgeving inzake voedselveiligheid een basisvereiste is.’ Dit stelt gedelegeerd bestuurder Michael Gore. ‘Als sectorfederatie maken wij er dan ook een punt van dat tegen intentionele fraude hard moet opgetreden worden en een nultolerantie geldt.’

Volledige medewerking

Febev verleent zijn volledige medewerking aan de betrokken overheidsinstanties en toezichthouders om het lopend onderzoek te faciliteren en te ondersteunen waar mogelijk. Voor de sectorfederatie tonen de gedane vaststellingen alvast aan dat de werkzaamheden door de bevoegde diensten resultaat hebben opgeleverd. 

Voor Febev-bestuurder Michael Gore is het duidelijk dat tegen intentionele fraude hard moet worden opgetreden
Voor Febev-bestuurder Michael Gore is het duidelijk dat tegen intentionele fraude hard moet worden opgetreden

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De voorbije maanden sloten een aantal slachthuizen in Vlaanderen de deuren, al dan niet definitief. Het aanbod van slachthuizen in Belgie wordt daardoor kleiner. Een project, gecoordineerd door BioForum Vlaanderen, onderzoekt momenteel de haalbaarheid van een mobiel slachthuis waarbij dieren op het bedrijf worden geslacht. In eerste fase is het project vooral gericht op pluimvee, maar ook voor runderen zijn er reeds diverse initiatieven werkzaam elders in Europa. Zou u mobiel slachten op het bedrijf overwegen?
Ja
Neen
right