Sitemenu

vrijdag 21 september 2018
content-main-left

Nieuws

Nadat het Belgisch voedselagentschap FAVV de erkenning van slachthuis Veviba heeft ingetrokken, heeft Delhaize aangekondigd ongeveer 300 vleesproducten afkomstig van de slachthuisgroep Verbist uit de rekken te nemen. Dat meldt VRT op zijn website. 

Delhaize schort de samenwerking met de volledige groep Verbist op. Delhaize-woordvoerder Roel Dekelver geeft op de website van VRT aan dat ze dit zelf beslist hebben en nog afwachten welke maatregelen het FAVV verder neemt.

Ook Colruyt neemt vlees terug

Ook de groep Colruyt, met winkels als Colruyt, Okay en Spar, haalt producten uit de versnijzaal van Veviba uit de rekken. Colruyt geeft wel aan dat negentig procent van hun vlees door eigen beenhouwers wordt versneden en verwerkt. De traceerbaarheid van dat vlees kan dus gegarandeerd worden stelt Colruyt.

Carrefour heeft geen producten van Veviba in het aanbod.

Delhaize en Colruyt nemen vlees Veviba uit de rekken

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De voorbije maanden sloten een aantal slachthuizen in Vlaanderen de deuren, al dan niet definitief. Het aanbod van slachthuizen in Belgie wordt daardoor kleiner. Een project, gecoordineerd door BioForum Vlaanderen, onderzoekt momenteel de haalbaarheid van een mobiel slachthuis waarbij dieren op het bedrijf worden geslacht. In eerste fase is het project vooral gericht op pluimvee, maar ook voor runderen zijn er reeds diverse initiatieven werkzaam elders in Europa. Zou u mobiel slachten op het bedrijf overwegen?
Ja
Neen
right