Sitemenu

zaterdag 23 februari 2019
content-main-left

Nieuws

Slachthuizen die werken met het keurmerk ‘Beter Leven’, moeten camera’s en microfoons installeren. Deze camera’s zullen vijf strategische acties in het slachtproces moeten registreren. Dat meldt de Nederlandse krant Trouw. 

De Dierenbescherming, eigenaar van het Beter Leven-keurmerk, legt deze maatregel op aan slachthuizen die vlees produceren onder dit keurmerk.

Vijf stappen in beeld

De verplichting geldt vanaf 1 januari 2020 voor slachterijen van zowel varkens, pluimvee, rundvee als kalveren. Bestaande slachthuizen krijgen daarbij nog een overgangsperiode van drie jaar.
Het toezicht met de camera’s en microfoons moet vijf stappen tijdens het slachten registreren: het lossen van de dieren, de weg van de wachtstalling naar de locatie voor het bedwelmen van de dieren, het bedwelmen zelf, het optakelen en het leegbloeden.
De beelden zullen, conform de afspraak met de Autoriteit Persoonsgegevens, vier weken bewaard worden, waarna ze vernietigd worden.

 

Slachthuizen die werken onder het Beter Leven-keurmerk moeten in de toekomst camera's plaatsen
Slachthuizen die werken onder het Beter Leven-keurmerk moeten in de toekomst camera's plaatsen

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Een aantal jonge vleesveehouders willen via een pas opgerichte producentenorganisatie (POVV) informatie onderling gaan uitwisselen. Hoe kijkt u hier tegen aan?
Ik ga zeker lid worden en mee informatie uitwisselen
Ik ga lid worden maar kijk dan toch even de kat uit de boom
Neen, dit heeft geen enkele zin
right