Sitemenu

woensdag 22 mei 2019
content-main-left

Nieuws

Jolie Fille van de Stokerij van Roger Monbaliu uit Jabbeke was in Wulpen een van de blikvangers op een ruim bemeten en kwaliteitsvolle editie van de Wast-Vlaamse provinciale prijskamp. De donkere Imperialdochter won bij de koeien.

De zonovergoten provinciale prijskamp was druk bezocht en telde met vijftien reeksen een gevuld programma. Tot vier keer toe kwam daarbij een fokproduct van De Mahoney uit Pittem naar voren. Litigedochter Myrthe de Mahoney pakte bij de jonge vaarzen het kampioenslint voor de eigen fokstal De Mahoney uit Pittem. Lexus de Mahoney (v. Charlie), eigen aan Christian Moenaert uit Bovekerke, eindigde voorop bij de oudere stieren.

De middenklasse stieren was goed vertegenwoordigd in Wulpen. Mister-G van Daisel (v. Attribut) van Lieven Goddeeris uit Beerst overwon. Bij de jonge stieren won Massis van de Pannemeers (v. Winston) van Filip Ally uit Tielt en in mede-eigendom van Charles Destexhe de hoogste eer.  

Jolie Fille van de Stokerij kampioene koeien in Wulpen
Jolie Fille van de Stokerij kampioene koeien in Wulpen

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Een aantal jonge vleesveehouders willen via een pas opgerichte producentenorganisatie (POVV) informatie onderling gaan uitwisselen. Hoe kijkt u hier tegen aan?
Ik ga zeker lid worden en mee informatie uitwisselen
Ik ga lid worden maar kijk dan toch even de kat uit de boom
Neen, dit heeft geen enkele zin
right