Sitemenu

zaterdag 23 februari 2019
content-main-left

Nieuws

Drie weken na de prijskamp in Sint-Truiden was er opnieuw twee maal winst voor twee Limburgse bedrijven. Zowel de familie Schuppen als Neven behaalde op de 31e interprovinciale fokveedag van Affligem twee kampioenstitels.

Het aantal vleesveehouders dat deelneemt aan prijskampen van het witblauw ras groeit elk jaar gestaag. Ook dit jaar namen een aantal nieuwe, vaak jonge, vleesveehouders deel aan de fokveedag in Affligem. 47 vleesveehouders schreven in totaal 190 dieren in, waaronder 71 stieren. Het aantal afwezige dieren bleef dit jaar beperkt. Mogelijks is dit een gevolg van het besluit van de organisatoren om voortaan een inschrijvingswaarborg te vragen.

Winst voor bekende genetica

Weinig verrassend was de winst bij de koeien voor Gini van Terbeck. Deze Adajio-dochter en volle zus van Idefix van Terbeck bezorgde haar eigenaar, Benny Neven uit Wellen, een zoveelste trofee. Even daarvoor wees de jury ook haar dochter Kriekje van Tervoort (v. Imperial) aan als kampioene bij de gekalfde vaarzen.
Een andere bekende bloedlijn die succesvol was in Affligem, was deze van Ivoire van het Bareelhof. Haar Adajio-zoon Mauro van het Bareelhof wist opnieuw de titel bij de jongste stieren binnen te halen voor Gilbert Veulemans uit Glabbeek. In het kampioenschap bij de vaarzen koos de jury voor Lente ten Dreve van Schuppen Fv uit Velm. Lente, een dochter van Ivoire met Idefix, is zo de vierde nakomeling van de zwarte Imperialdochter die een titel bemachtigd.
Stalgenote Kwadraat ten Dreve (v. Attribut) vervolledigde het winters succes van de familie Schuppen. Zij werd kampioene bij de oudere vaarzen.

Spannende strijd

Veel strijd was er bij het kampioenschap van de jongste vaarzen. Zowel Roger en Jan Orinx als Constant Oostvogels hadden elk twee vaarzen in de strijdarena. Uiteindelijk haalde Marleen van het Kruisborre het. Zij is een dochter van Hazard uit Argan-dochter, Imitation van het Kruisborre. Deze laatste haalde in 2015 nog eerste plaats op het CRV-Event in Gent en voert terug op de bekende Anastacia de l’Ecluse (kampioene Doornik 2005). 
De kampioenstitel bij de stieren van 10 tot 18 maanden verhuisde dit jaar naar het West-Vlaamse Tielt. Mamoet van de Pannemeers, een zoon van Hazard uit een dochter van Langoureux, bezorgde eigenaar Filip Ally de titel. Mamoet nam in zijn rubriek eerder op de dag, pas na tussenkomst van scheidsrechter Marenne, afstand van Casper-zoon, Cadeau van ter Bos van Geert Demasure uit Avelgem. 
Een jaar na zijn titel op het CRV-Event in Gent en een tweede plaats op Agribex in Brussel wist Willy van de Bremberg (v. Adajio) opnieuw een titel binnen te halen voor Bart Willems uit Tielt-Winge. Tot slot was er ook winst voor de blauw-witte Orval-zoon, Koko C.A. van de Paddenhoeve, van Hedwig Redant uit Erpe-Mere.

Bekijk de foto’s van alle kampioenen. Klik hier.

Bekijk de foto’s van alle reekswinnaars. Klik hier. 

 

De jury wees uiteindelijk op de 31e interprovinciale fokveekeuring van Affligem negen kampioenen aan
De jury wees uiteindelijk op de 31e interprovinciale fokveekeuring van Affligem negen kampioenen aan

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Een aantal jonge vleesveehouders willen via een pas opgerichte producentenorganisatie (POVV) informatie onderling gaan uitwisselen. Hoe kijkt u hier tegen aan?
Ik ga zeker lid worden en mee informatie uitwisselen
Ik ga lid worden maar kijk dan toch even de kat uit de boom
Neen, dit heeft geen enkele zin
right