Sitemenu

vrijdag 24 januari 2020
content-main-left

Nieuws

De negenjarige piemontesekoe Griota 9 en de vierjarige verbeterdroodbontkoe Renate 8 stalen de show tijdens de nationale kampioenschappen in Mariënheem.

Griota 9 (v. Nirello) van Van der Heijden uit Dedemsvaart lijkt elk jaar beter te worden en kreeg de seniorentitel. Antonie van Gelder  uit Hoge Hexel was de meest succesvolle inzender bij het piemonteseras. Bij het jongvee jonger dan een jaar won zijn Norma 25 (v. Lotus). Norma 24 (v. Alfredo) was de sterkste bij het jongvee ouder dan een jaar.

Veel aandacht voor beenwerk

Bij het verbeterdroodbontras overtuigde Renate 8 van Klaas Tigchelaar uit Wirdum. Ze was sterk bespierd, maar ook in beenwerk overtuigde de Egon 5-dochter. Beenwerk woog sterk mee bij het jureren en mede daarom werd Tomka van de Oude Smitse ( v. Tom van het Veerhuis) van R. de Smit uit Amstelveen bekroond tot Miss Toekomst. Jacelien’s Jop AZ (v. Jop) van mts. Abeelen keerde huiswaarts met de titel Mr. Toekomst vanwege zijn lengte en prima stap.

Griota 9 wint seniorentitel tijdens nationale piemontesekeuring
Griota 9 wint seniorentitel tijdens nationale piemontesekeuring

foto?

Waar is de foto van die mooie koe? Renate 8

foto?

heb de koe gezien,prachtig beest. wat me wel verbaasde was de keuze van de jury bij de kalveren,het ging hier toch om een stamboekkeuring en als je richting op wil,met je stamboek naar meer kans op natuurlijk afkalven,en je laat je keus vallen op nr 1 en 2 die volgens mij veel te gedrongen en te klein waren en blijven zullen,schiet je als jury je doel voorbij,zeker omdat nr 3 in de uitslag een mooi voorbeeld was van een kalf dat die maat wel had en nr 4 in mindere mate maar zeker beter geschikt voor de doelen die je,je als stamboek oplegt:kortom jury kijk vooruit! en nee ben niet een van de eigenaren van 3 of 4
right