Sitemenu

vrijdag 21 september 2018
content-main-left

Nieuws

Het departement Landbouw en Visserij, het Praktijkcentrum Rundvee en Boerenbond organiseren op 19 en 26 juni 2018 gezamenlijk een studienamiddag. 

Biestmanagement, voeding van jongvee en de gezondheid van de jonge kalveren zijn drie belangrijke onderdelen van een vlotte kalveropfok. Deze drie items zijn ook de ruggengraat van de studienamiddagen. Aansluitend is er een bedrijfsbezoek.

Op dinsdag 19 juni heeft de studienamiddag plaats in de Broederschool Biotechnische & Sport, Weverstraat 23 in Sint-Niklaas. Een week later – dinsdag 26 juni – is dat in zaal de Ark, Achter d’Hoven 63 in Wuustwezel.

Inschrijven wenselijk

Deelname aan deze studiedag is gratis. Maar inschrijven is wenselijk
Voor meer informatie kan men contact opnemen met Andries Colman (0492 23 92 18) of Laurence Hubrecht (0473 83 70 60).

Op twee locaties – Sint-Niklaas en Wuustwezel – bieden drie organisatoren een studienamiddag aan over opfok van dikbilkalveren
Op twee locaties – Sint-Niklaas en Wuustwezel – bieden drie organisatoren een studienamiddag aan over opfok van dikbilkalveren

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De voorbije maanden sloten een aantal slachthuizen in Vlaanderen de deuren, al dan niet definitief. Het aanbod van slachthuizen in Belgie wordt daardoor kleiner. Een project, gecoordineerd door BioForum Vlaanderen, onderzoekt momenteel de haalbaarheid van een mobiel slachthuis waarbij dieren op het bedrijf worden geslacht. In eerste fase is het project vooral gericht op pluimvee, maar ook voor runderen zijn er reeds diverse initiatieven werkzaam elders in Europa. Zou u mobiel slachten op het bedrijf overwegen?
Ja
Neen
right