Sitemenu

dinsdag 21 mei 2019
content-main-left

Nieuws

Uit analyses van het Nederlands Hydrologisch Instrumentarium (NHI) blijkt dat de droge zomer van 2018 ook effect zal hebben op de grondwaterstanden in het voorjaar van 2019, afhankelijk van de neerslag in de wintermaanden. 

Het onderzoek van het NHI laat zien dat alleen bij het scenario van een zeer natte winter de grondwaterstand weer het normale voorjaarspeil kan bereiken in het voorjaar. Sommige delen van de hoge zandgronden in het oosten en zuiden van het land hebben ook dan nog een watertekort. 
Het westen en noorden hebben naar verwachting in het voorjaar de grondwaterstand weer hersteld.

Interactieve droogtekaart

De droge zomer van 2018 is door het KNMI zichtbaar gemaakt in een interactieve droogtekaart, waarbij je het dagelijkse neerslagtekort van 2018 per regio na kunt kijken. Te zien is dat naarmate de zomer vordert, de kaart in met name het Oosten en Zuiden steeds roder van kleur wordt, wat staat voor een almaar oplopend neerslagtekort. Het KNMI geeft verder aan dat uit onderzoek naar voren komt dat het zuiden van Europa droger wordt en het noorden natter. Nederland is een grensgeval, het kan dus nog beide kanten op gaan.

Klik hier voor de interactieve droogtekaart

 

De grondwaterstand zal ook volgend jaar nog last hebben van de droge zomer van 2018
De grondwaterstand zal ook volgend jaar nog last hebben van de droge zomer van 2018

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Een aantal jonge vleesveehouders willen via een pas opgerichte producentenorganisatie (POVV) informatie onderling gaan uitwisselen. Hoe kijkt u hier tegen aan?
Ik ga zeker lid worden en mee informatie uitwisselen
Ik ga lid worden maar kijk dan toch even de kat uit de boom
Neen, dit heeft geen enkele zin
right