Sitemenu

zaterdag 21 oktober 2017
content-main-left

Nieuws

Diergezondheidsdienst Vlaanderen (DGZ) heeft de negen genomineerden bekend gemaakt voor de DGZ Award Bioveiligheid. Onder hen schuilen de namen van drie vleesveehouders.

Stemmen voor publiek

Met de DGZ Bioveiligheid Award willen we de veehouders die belangrijke inspanningen leveren op het gebied van bioveiligheid aanmoedigen. De Award staat open voor alle Vlaamse melkveehouders, vleesveehouders en vleeskalverbedrijven. Een jury met vertegenwoordigers uit de sector beoordeelt de inzendingen. Ook kan het publiek stemmen via internet. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens Agribex.

Genomineerde vleesveehouders

De genomineerde vleesveehouders zijn Vleesveebedrijf Meesters uit Zutendaal, Vleesveebedrijf Van ter Bos uit Avelgem en Grymonprez-Darras uit Meulebeke.

Op de site van DGZ worden de genomineerden voorgesteld. Ook is daar de mogelijkheid om een voorkeurstem uit te brengen.

Klik hier om naar de site te gaan om meer over de genomineerde te lezen en om te stemmen.

Schoon werken volgens protocollen draagt bij aan bioveiligheid
Schoon werken volgens protocollen draagt bij aan bioveiligheid

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Vleessmoothie (08/09) Fleischerei Klassen in het Duitse Temmels brengt vanaf 1 oktober een smoothie met vlees op de markt. De vleesdrank bevat 19 procent vlees en veel verse groente. De vleesdrank is ideaal voor mensen die moeten herstellen omdat de eiwitten snel opneembaar zijn. Bijkomend voordeel is dat de benutting van de eiwitten tot twee keer beter is dan van een stuk vlees: met 50 gram vloeibaar vlees per dag is de eiwitbehoefte gedekt als daar nu 100 gram vlees voor nodig is. Een fles bevat slechts 200 calorien. Vooral vanuit de zorgsector en hulporganisaties blijkt er veel interesse voor de smoothie met vlees. Het vloeibare vlees is bovendien een jaar lang ongekoeld houdbaar. Wat denkt u ervan?
Mooie innovatie
Vind het maar niks
Weet het niet direct
right