Sitemenu

woensdag 22 mei 2019
content-main-left

Nieuws

Veehouders kunnen vanaf 15 juni hun runderen laten onderzoeken op de aanwezigheid van afweerstoffen tegen het Schmallenbergvirus.

De Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) laat weten een test te hebben ontwikkeld voor het aantonen van afweerstoffen tegen het Schmallenbergvirus. De test is vanaf 15 juni beschikbaar voor bloedmonsters van runderen, schapen en geiten.

Grote aantallen dieren testen

De test maakt het volgens de GD mogelijk om op een gemakkelijke manier de monsters van grote aantallen individuele dieren te onderzoeken.

De GD zal de test ook inzetten voor een grootschalig epidemiologisch onderzoek dat de GD onder financiering van het ministerie van EL&I uitvoert.

Afname meldingen

Sinds mei neemt het aantal meldingen van misvormd geboren kalveren sterk af tot circa tien per week. Bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit zijn sinds de meldingsplicht van 13 december 2011 in totaal 1282 meldingen gedaan van misvormd geboren kalveren. Bij 237 kalveren werd het virus daadwerkelijk aangetroffen.

De test kan grote aantallen dieren onderzoeken op afweerstoffen tegen het Schmallenbergvirus
De test kan grote aantallen dieren onderzoeken op afweerstoffen tegen het Schmallenbergvirus
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Een aantal jonge vleesveehouders willen via een pas opgerichte producentenorganisatie (POVV) informatie onderling gaan uitwisselen. Hoe kijkt u hier tegen aan?
Ik ga zeker lid worden en mee informatie uitwisselen
Ik ga lid worden maar kijk dan toch even de kat uit de boom
Neen, dit heeft geen enkele zin

Gerelateerde artikelen

right