Sitemenu

dinsdag 21 mei 2019
content-main-left

Nieuws

Het aantal misvormd geboren kalveren in Nederland en België waarbij het Schmallenbergvirus is aangetroffen, is verder opgelopen tot 465.

Dat melden de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) en het Federaal Agentschap voor VoedselVeiligheid (FAVV) in België.

Meeste meldingen uit Gelderland

In Nederland is het virus tot nog toe bij 190 van 1175 gemelde kalveren aangetroffen. De provincie Gelderland heeft de meeste meldingen (241) van misvormd geboren runderen en daar is ook het vaakst het virus aangetroffen (37 kalveren).

Overijssel volgt met inmiddels 200 gemelde kalveren en 32 besmettingen. 

44 procent in Vlaanderen

In België is het aantal kalveren met het Schmallenbergvirus opgelopen naar 245. Er zijn inmiddels 831 bedrijven onderzocht. De provincies West- en Oost-Vlaanderen kennen met 44 procent de meeste aangetoonde besmettingen, respectievelijk 63 en 58.

388 besmettingen in Duitsland

In Duitsland, waar het Schmallenbergvirus in november 2011 voor het eerst werd aangetroffen, meldt het Friedrich Loeffler Institut (FLI) 388 vastgestelde besmettingen, waarvan de meeste (153) in de deelstaat Nordrhein-Westfalen.

Aantal Schmallenbergbesmettingen loopt nog steeds op
Aantal Schmallenbergbesmettingen loopt nog steeds op

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Een aantal jonge vleesveehouders willen via een pas opgerichte producentenorganisatie (POVV) informatie onderling gaan uitwisselen. Hoe kijkt u hier tegen aan?
Ik ga zeker lid worden en mee informatie uitwisselen
Ik ga lid worden maar kijk dan toch even de kat uit de boom
Neen, dit heeft geen enkele zin

Gerelateerde artikelen

right