Sitemenu

dinsdag 10 december 2019
content-main-left

Nieuwsberichten over fokkerij

09-12-2019
In de serie met de titel (Her)beleef de ki-show van BBG 2019 staat deschijnwerper vandaag op Bénévole du Bouchelet en Newton de Fontena.
06-12-2019
In vrijwel alle rubrieken bij het limousinras was het fokbedrijf Cowporation uit Alblasserdam dat de meeste winnaars kreeg toegewezen. Ook Nellie (v. Truemann Jagger), die het algemeen kampioenschap vrouwelijk won, is een vaars uit deze stal.
06-12-2019
Twee jaar geleden werd ze nog jeugdkampioene, maar dit jaar veroverde J Lo vd Helenahoeve het algemeen kampioenschap vrouwelijke dieren bij de charolais op de NVM.
05-12-2019
De zwarte Karaat van Terbeck voegde andermaal een kampioenstitel toe aan haar rijke palmares, ditmaal won ze het kampioenschap bij de Belgisch witblauwe koeien op de Agribex in Brussel. Ook voor Paul Verpoorten uit het Limburgse Koersel was er succes. Zijn Le Secret Mademoiselle en haar kalf Ovita wonnen de titel bij de zoogstellen.
05-12-2019
‘De sfeer op de NVM was gemoedelijk’, geeft Piet Mostert, voorzitter van de Federatie Nederlandse Vleesveestamboeken in een interview aan. ‘De mensen waren bezig met hun passie, niet met klagen.’ 
04-12-2019
Bij de nationale piemontesekeuring op de NVM werden de prijzen bij de stiertjes en jonge dieren behoorlijk verdeeld door de diverse inzenders. Maar bij de oudere dieren was het driemaal raak voor piemontesefokbedrijf Van Gelder, waarbij de Fridies voor de meeste prijzen zorgden.
04-12-2019
Bij de keuring van de marchigana’s was de winnares geen verrassing. Orionedochter Victoria legde voor de derde keer op rij beslag op het algemeen kampioenschap vrouwelijk, dit keer onder de vleugels van haar nieuwe eigenaar, maatschap Fokkink uit Harreveld.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

right