Sitemenu

woensdag 11 december 2019
content-main-left

Nieuws

De Limburgste witblauwkeuring kende dit jaar een vrij magere oogst, vooral in aantal deelnemende bedrijven en dieren. Witblauwfokker en slager Paul Verpoorten wist met drie kampioenen een nagenoeg perfect parcours te rijden.

Met net meer dan 40 aanwezige dieren, afkomstig van negen bedrijven, was het deelnemersveld voor de Limburgse bwb-keuring eerder aan de kleine kant. Nochtans zijn de Alkense Oogstfeesten een enorm podium voor de presentatie van de Limburgste vleesveehouderij, slechts zelden krijgt het ras een podium om zijn kwaliteiten te tonen aan meer dan 20.000 consumenten.

Tweemaal Verpoorten bij stieren

Vooral bij de stieren was het aantal aanwezige dieren bijzonder klein. Slechts zeven stieren namen deel in uiteindelijk drie reeksen. Dat maakte dat elke reekswinnaar ook meteen de kampioenstitel mocht omdoen.
Zowel bij de oudere stieren als de jongste stieren was er winst voor Paul Verpoorten. Zijn Le Secret Naturel, een zoon van Grommit, toonde zich in de reeks al de meest complete en won verdiend het kampioenschap bij de jongste stieren.
Stalgenoot Le Secret Mauricio deed net hetzelfde bij de oudere stieren. De Magloirezoon was de enige deelnemer in deze categorie, maar toonde zich een enorm bevleesde stier, met veel breedte in de voorhand. 
In de middengroep stieren was er winst voor de mooi bespierde Vidalzoon Mr. T van het Boyerhof van Davy Claessens.

Reekswinnaars afwezig

Meer strijd was er bij de vrouwelijke reeksen. Bij de jongste groep vaarzen koos de jury misschien wat verrassend voor de breedte en lengte van de jonge Courtoisdochter Charisma van de Kiezel, in eigendom van Patricia Wouters uit Riemst.
Bij de middengroep vaarzen was er winst voor een Rejouidochter uit de stal van Diane Swerts uit Kerniel. Door de afwezigheid van een aantal reekswinnaars in het kampioenschap was deze zware vaars jammer genoeg de enige deelnemer.
Na een derde plaats op de nationale keuring in Libramont was er nu winst voor Le Secret Michaella. De Imperialdochter van Paul Verpoorten toonde zich de meest correcte en combineert mooi massa met bevleesdheid. 

Klik hier voor de foto's van alle winnaars in Alken.

De jonge Vidalzoon Mr. T van het Boyerhof van Davy Claessens won in Alken het kampioenschap bij de middengroep stieren
De jonge Vidalzoon Mr. T van het Boyerhof van Davy Claessens won in Alken het kampioenschap bij de middengroep stieren
right