Sitemenu

maandag 25 maart 2019
content-main-left

Nieuws

Een Art Deco-zoon werd op de februariveiling in Ciney verkocht aan een ki-organisatie uit Marokko. Voor Electeur de St. Remacle betaalde zij 7400 euro.

Eind februari had de eerste stierenveiling voor Belgisch witblauw plaats in Ciney. Op de veiling werden uiteindelijk 13 goedgekeurde stieren te koop aangeboden. Zij waren goed voor een gemiddeld gewicht op 13 maanden van 573 kg en een gemiddelde hoogtemaat van +6. De gemiddelde verkoopprijs lag deze editie op 3890 euro.

Topper van 7400 euro

De vedette van de dag was ongetwijfeld Electeur de St. Remacle, geboren bij Bernard Delvaux uit Schaltin. Electeur is een zoon van Art Deco de Mahoney uit een dochter van Opaque de Fooz. Electeur is een ronde stier met sterk beenwerk en met een lineaire beoordeling van 91,7 op bespiering.
Hij haalde in het opfokstation een dagelijkse groei van 1710 g en een voederconversie van 3,46 kg/kg. De Art Deco-zoon werd verkocht voor 7400 euro en trekt, samen met vier andere stieren, naar een Marokaans ki-station.
Een volgende veiling is gepland op woensdag 8 mei (14 uur).

 

 

Voor een bedrag van 7400 euro trekt Electeur de St. Remacle naar een ki in Marokko
Voor een bedrag van 7400 euro trekt Electeur de St. Remacle naar een ki in Marokko

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Een aantal jonge vleesveehouders willen via een pas opgerichte producentenorganisatie (POVV) informatie onderling gaan uitwisselen. Hoe kijkt u hier tegen aan?
Ik ga zeker lid worden en mee informatie uitwisselen
Ik ga lid worden maar kijk dan toch even de kat uit de boom
Neen, dit heeft geen enkele zin
right