Sitemenu

woensdag 22 mei 2019
content-main-left

Nieuws

De voorjaarsveiling op het COT-opfokstation in Laren kende een goede belangstelling. Het hoogste bedrag werd gegeven voor BAC Nickel, een blondestier gefokt door Carl Mintjens uit België.

Tijdens de 17e editie van de COT-veiling mocht veilingmeester Dirk Reijne allereerst twaalf stieren van het blonde d’Aquitaineras veilen. Zij werden uiteindelijk verkocht voor een gemiddeld verkoopbedrag van 3100 euro. Een kleinzoon van de bekende Gala van de Franse fokker Planté-Moulet uit een goede koefamilie van de Blommerschothoeve – BAC Nickel – werd verkocht voor 4800 euro.
Nummer twee in de toplijst was BAC Nadal van fokker Roel Wiekema uit Ruinen. De Dizier du Moulin-zoon werd afgetikt op 4400 euro.

Andere rassen

Ook vier charolais-stieren werden verkocht, hun opbrengst was gemiddeld 2000 euro.
De Limousin Vereniging Nederland had drie stieren op de veiling. De stier Nescio LCO, gefokt door N. Smit, werd verkocht voor 3200 euro. Gemiddeld brachten de drie stieren 2666 euro op. Het Limousin Stamboek bood twee stieren te koop aan, beide gefokt door H. Zijderveld. De stieren werden verkocht voor 2300 en 1700 euro.
Tot slot was er ook een piemontesestier in het veilingaanbod. PCO Fortwijk 281 van fokker J. Dekker bracht 2200 euro op. 

 

BAC Nickel met Luc Lenaerts van de Blommerschothoeve en de nieuwe eigenaar J. Ubels uit Anderen (r.), foto: Theo Janssen
BAC Nickel met Luc Lenaerts van de Blommerschothoeve en de nieuwe eigenaar J. Ubels uit Anderen (r.), foto: Theo Janssen

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Een aantal jonge vleesveehouders willen via een pas opgerichte producentenorganisatie (POVV) informatie onderling gaan uitwisselen. Hoe kijkt u hier tegen aan?
Ik ga zeker lid worden en mee informatie uitwisselen
Ik ga lid worden maar kijk dan toch even de kat uit de boom
Neen, dit heeft geen enkele zin
right