Sitemenu

zaterdag 23 februari 2019
content-main-left

Nieuws

Tijdens de jaarvergadering van Blonde d’Aquitaine Vlaanderen is de Blonde Award uitgereikt aan vleesveehoudster Emma Lauryssen. Samen met haar man Jan heeft zij een vleesveebedrijf met 300 blondes in Rijkevorsel. Sofie Lampaert werd verkozen als nieuw bestuurslid van het stamboek.

Een zeventigtal leden en sympathisanten van Blonde d’Aquitaine Vlaanderen tekenden present op de jaarvergadering van het stamboek. Twee bedrijfsbezoeken en een korte ledenvergadering stonden op het programma.

Kort jaaroverzicht

Tijdens de ledenvergadering blikte voorzitter Marnic Loterman met de aanwezige leden terug op het voorbije werkjaar. Hij sprak over het succes van de aanwezigheid van het stamboek op Agribex in Brussel en was duidelijk trots op de resultaten van de Vlaamse leden op de nationale keuring van Libramont in 2017. Ook in 2018 zal een aantal Vlaamse blondes en hun eigenaars de strijd aangaan met de Waalse collega’s.

Tijdens de jaarvergadering rijkte voorzitter Loterman ook de Blonde Award uit. Dit jaar prees hij Emma Lauryssen om haar inzet en initiatieven voor het stamboek. De leden kozen ook Sofie Lampaert als nieuw bestuurslid

Kampioen Sedan in de kijker

In de voormiddag brachten de leden een bezoek aan het bedrijf van de familie Van Den Heuvel in Malle. Op dit bedrijf worden niet alleen 850 vleeskalveren gehuisvest en afgemest, ook verblijven er een honderdtal bonde d’Aquitainekoeien.

In de namiddag bezocht de groep het bedrijf van Jan en Emma Lauryssen in Rijkevorsel. Dit bedrijf met 300 blondes en 120 kalvingen per jaar is de verblijf- en werkplaats van de blonde d’Aquitainestier Jambon. Jambon behaalde vorige editie van de keuring in Sedan de kampioenstitel en werd nadien nog derde op de SIA in Parijs.

 

Het bedrijf van Jan en Emma Lauryssen in Rijkevorsel kreeg bezoek van een zeventigtal leden van Blonde d'Aquitaine Vlaanderen
Het bedrijf van Jan en Emma Lauryssen in Rijkevorsel kreeg bezoek van een zeventigtal leden van Blonde d'Aquitaine Vlaanderen

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Een aantal jonge vleesveehouders willen via een pas opgerichte producentenorganisatie (POVV) informatie onderling gaan uitwisselen. Hoe kijkt u hier tegen aan?
Ik ga zeker lid worden en mee informatie uitwisselen
Ik ga lid worden maar kijk dan toch even de kat uit de boom
Neen, dit heeft geen enkele zin
right