Sitemenu

zaterdag 23 februari 2019
content-main-left

Nieuws

‘Het doel van de fokkerij bepaalt wat een goede blonde d’Aquitaine is.’ Dat is de conclusie van Ed Neerincx als dagvoorzitter op het recente symposium ‘Met goede Blondes boer je beter!’. 

Het Nederlandse blonde d’Aquitainestamboek mocht op het symposium op de Land- en Tuinbouwbeurs in Rijssen ruim honderd bezoekers verwelkomen. 

Verschillende ideale blondes

De aftrap werd gegeven door Toine van den Broek. Voor de ketenmanager van Bief Select is een goede blonde d’Aquitaine een stier die rond de 18 tot 20 maanden een perfect stukje vlees levert voor de keten van Bief Select.

Een geheel andere blonde is het ideaalbeeld voor fokker Jan Eggerink. Zijn uitgangspunt is een grote en lange koe die makkelijk kalft en later veel kilo’s kan maken. Ontwikkeling is de hoofdmoot in de fokkerij van Eggerink.  

Tot slot name fokker Marcel Gerritsen de toehoorders mee in zijn visie naar raskwaliteit en de potentie van de dieren om veel vlees te kunnen brengen. Fijnheid en rastype waren de kernwoorden van Gerritsen.

 

Dagvoorzitter Ed Neerincx introduceert de sprekers Toine van den Broek, Jan Eggerink en Marcel Gerritsen
Dagvoorzitter Ed Neerincx introduceert de sprekers Toine van den Broek, Jan Eggerink en Marcel Gerritsen

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Een aantal jonge vleesveehouders willen via een pas opgerichte producentenorganisatie (POVV) informatie onderling gaan uitwisselen. Hoe kijkt u hier tegen aan?
Ik ga zeker lid worden en mee informatie uitwisselen
Ik ga lid worden maar kijk dan toch even de kat uit de boom
Neen, dit heeft geen enkele zin
right