Sitemenu

donderdag 24 oktober 2019
content-main-left

Nieuws

De nationale keuring voor het Belgisch-witbauwras kende in Hoornaar zijn tweede editie. Onder een stralende zon kozen juryleden Hans Vermote en Carl Heyvaert voor Toscandochter Tirone van Krakehoeve als mooiste Nederlands gefokte witblauwe.

De Nederlandse witblauwfokkerij heeft zich volgens de jury de voorbije jaren sterk ontwikkeld, zowel in vleeskwaliteit als in maat en beenwerk. De keuze voor Tirone van Krakehoeve (v. Toscan), van vleesveebedrijf Krakehoeve en Dave Nelissen, als mooiste Nederlands gefokte witblauwe was een exponent hiervan. Ze won eerder al het kampioenschap bij de vrouwelijke dieren tussen de 22 en 32 maanden.

Sterke kopnummers

Bij de jongste groep, vaarskalveren jonger dan zes maanden, was er winst voor Little Kardashian uit de Peel. Deze Attributdochter van Roel Hendriks won eerder op de dag samen met moeder Kardashian uit de Peel (v. Toscan) al de rubriek zoogstellen.

Winst was er ook voor een andere Attributdochter. Bij de vrouwelijke dieren tussen de 6 en 12 maanden oud won, na winst in Sluis, Marit van de Grotewaard van maatschap Vonk opnieuw een titel. Zij kreeg in het kampioenschap flinke tegenstand van Jolanthe van Krakehoeve (v. Jet-Set) van vleesveebedrijf Krakehoeve en Gert de Coninck.

Massale kampioenskoe

In de rubriek vrouwelijk tussen 12 en 22 maanden was er vlotte winst voor Van Boszicht Julien. Julien, een Emblèmedochter uit een Ifmoeder, zorgde voor een eerste kampioenstitel voor Hendrik en Edwin van Mierlo uit Someren.

Met haar 1,41 m en 1061 kilogram bracht de imposante verschijning Ivette van de Jorchrishoeve (v. Tilouis) haar eigenaar Bart Hoogeveen een nieuwe titel. Ze werd kampioene bij de vrouwelijke dieren ouder dan 32 maanden.

Uit alle vrouwelijke 1a’s en 1b’s koos de jury voor de kwaliteiten van Charlotte (v. Idéfix) van de familie Steenbreker-Gerritsen als Miss Toekomst.

Dunne reeksen stieren 

De rubrieken met stieren waren in Hoornaar mager gevuld, de kwaliteit was er wel. De oudste stier, Van Boszicht Tommie, zorgde zo voor een tweede titel voor Hendrik en Edwin van Mierlo. De Hazardzoon won niet alleen het kampioenschap bij de stieren ouder dan een jaar, de jury verkoos hem ook als Mister Toekomst.

In de jongste groep, onder de 6 maanden, was er winst voor Van ’t Staverhul Fausto, een Panachezoon in eigendom van maatschap Van Ginkel-van Dijk. Bij de groep tussen 6 en 12 maanden was er winst voor Appolo van de Biezen (v. Jet-Set) van vleesveebedrijf Van Erp.

De volledige uitslag van de nationale Belgisch-witblauwkeuring in Hoornaar, vindt u hier.

Bekijk de foto’s van alle reekswinnaars en kampioenen in Hoornaar: klik hier.

Tirone van Krakehoeve (v. Toscan), kampioene bij de vaarzen tussen 22 en 32 maanden en beste in Nederland gefokte witblauwe
Tirone van Krakehoeve (v. Toscan), kampioene bij de vaarzen tussen 22 en 32 maanden en beste in Nederland gefokte witblauwe

Naam wijzigen

Ik en heel BWB fokkend Nederland, zou Henk v Mierlo erg graag veranderd zien in Hendrik!

Dank voor je reactie. De

Dank voor je reactie. De 'dri' is inderdaad blijven hangen op mijn blad. Ondertussen hebben we het aangepast.

Na Open Nationaal Kampioen

Na Open Nationaal Kampioen ook Nationaal kampioen geweldige prestatie
right