Sitemenu

woensdag 21 november 2018
content-main-left

Nieuws

De meest recente limousinveiling van France Limousin Selection in Lanaud leverde een nieuwe record. De limousinstier Noel, gefokt bij mts. Lemesle, veranderde voor een bedrag van 21.100 euro van eigenaar.

Deze zoon van Jerry RJ is een complete en lange stier met een mooie achterhand. Bovendien voorspellen zijn genomics een beloftevolle toekomst.

Nog twee RJ-stieren verkocht

Naast Noel werden nog twee andere stieren met de classificatie RJ verkocht voor meer dan 10.000 euro. In deze groep werden 67 van 68 stieren op de veiling verkocht, resulterend in een gemiddelde prijs van 5.424 euro. 

Bij de ‘espoirs’ werden 38 van de 47 aangeboden kalveren verkocht. De gemiddelde prijs lag met 3.021 euro  lager dan de laatste veilingen.

Op deze vierde veiling van het seizoen werden ook 19 vaarzen te koop aangeboden, met een verkooppercentage van 100 procent voor een gemiddelde van 3.974 euro.

Op de vierde en meest recente veiling in Lanaud werd limousinstier Noel verkocht voor 21.100 euro
Op de vierde en meest recente veiling in Lanaud werd limousinstier Noel verkocht voor 21.100 euro

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Op elke vleesveebedrijf worden nagenoeg dagelijks fokkerijkeuzes gemaakt? Maar waardoor laat u zich leiden in de fokkerijkeuzes voor uw veestapel?
keuringsuitslagen
fokwaarden
eigen inzichten/ervaringen
advies/ervaringen van anderen
right