Sitemenu

zondag 27 mei 2018
content-main-left

Nieuws

De eerste stierenveiling van 2018 van het opfokstation van Ciney kende een goed gemiddelde qua prijzen. Twaalf van de dertien aangeboden stieren werden verkocht, vier stieren vertrokken naar het buitenland. Het gemiddelde van de veiling lag met 4083 euro meer dan 200 euro hoger dan de veiling van september.

Ki-station Fabroca haalde met 7600 euro stevig de portefeuille boven voor 4426 de Waret l’Evèque. Deze zoon van Cactus du Moligna uit een dochter van Circus de Waret l’Evèque woog op 13 maanden 560 kg bij 124 cm en haalde in het opfokstation een dagelijkse groei van 1,488 kg. Onder de aangeboden stieren waren ook enkele bekende bloedlijnen terug te vinden. Zo heeft Massif du Grand Doyer (Horace x Germinal) Luronne de Fooz als moeder. Luronne is de volle zus van BBG-stier Machinal de Fooz. Massif werd uiteindelijk verkocht voor 5000 euro.

Cactuszoon, 4426 de Waret l’Evèque, verandert van eigenaar voor een bedrag van 7600 euro
Cactuszoon, 4426 de Waret l’Evèque, verandert van eigenaar voor een bedrag van 7600 euro

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De opslag van CO2 in graslandbodems wint aan belang in Nederland en Vlaanderen. LTO lobbyt voor een subsidieregeling voor het vastleggen van CO2 in de bodem. Boerenbond bestudeert het idee van een beheersovereenkomst klimaat waarin CO2-opslag een onderdeel zal zijn? Zou u aan de slag gaan met CO2-opslag in de beschikbare bodems van uw bedrijf?
Ja
Ja, maar alleen als het vergoed wordt
Neen
right