Sitemenu

zondag 27 mei 2018
content-main-left

Nieuws

De eerste veiling van Belgisch witblauw in het Engelse Carlisle leverde hoge verkoopprijzen op. De vijftien stieren leverden een gemiddeld bedrag op van 6006 pond met een uitschieter van 10.500 pond ofwel 11.942 euro.

De veilingtopper, die voor meer dan 11.942 euro van eigenaar veranderde, was Pendle Lynx van de familie Hartley uit Roughlee. Deze zoon van de Belgische ki-stier Jalon De Martinpre uit een Blue Stone Union Jackdochter verhuisde naar Aucheneck Estates in het Schotse Killearn.

Dit bedrijf kocht ook de tweede duurste stier van de veiling, Stonebyres Laird, van A. en C. S. Comrie. Deze zoon van Tamhorn Enterprising uit Pendle Dotty – opnieuw een Blue Stone Union Jackdochter – tikte af op 11.345 euro.

Met een verkoopprijs van 10.748 euro sluit stalgenoot Stonebyres Levi sluit de top 3. Hij behaalde eerder een eerste plaats in de show die aan de veiling voorafging.

Blue Ladies Classic

Ook een aantal vaarzen werden na de ‘Blue Ladies Classic’ te koop aangeboden. De reservekampioene Stonebyres Miranda, een dochter van Boherard Cantona, veranderde voor 6.210 euro van eigenaar. Ook Miranda is een nakomeling van Pendle Dotty.

Een andere eerste prijs, Owlden Imogen (v. Empire), werd samen met haar stierkalf (v. Farouk De St Amand) verkocht voor 5.015 euro. Tot slot veranderde de Blue Ladies Classic-kampioene voor 3.941 euro van eigenaar.

Jalonzoon Pendle Lynx veranderde voor 11.942 euro van eigenaar
Jalonzoon Pendle Lynx veranderde voor 11.942 euro van eigenaar

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De opslag van CO2 in graslandbodems wint aan belang in Nederland en Vlaanderen. LTO lobbyt voor een subsidieregeling voor het vastleggen van CO2 in de bodem. Boerenbond bestudeert het idee van een beheersovereenkomst klimaat waarin CO2-opslag een onderdeel zal zijn? Zou u aan de slag gaan met CO2-opslag in de beschikbare bodems van uw bedrijf?
Ja
Ja, maar alleen als het vergoed wordt
Neen
right