Sitemenu

vrijdag 21 september 2018
content-main-left

Nieuws

Het Nederlands Blonde d’Aquitainestamboek heeft de juryleden voor de nationale keuring op 27 oktober in Mariënheem bekendgemaakt. Het zijn de Franse fokkers Philippe Basta en Peter Thissen.

Beide heren zijn geen onbekenden voor de Nederlandse fokkers. Philippe Basta is voorzitter van het Franse stamboek en heeft samen met zijn broer en zoon een blondebedrijf nabij de Franse Pyreneeën. Basta heeft al eerder gekeurd in Nederland. 

Peter Thissen is van oorsprong een Nederlandse blonde d’Aquitainefokker, die samen met partner Ton Hartman is geëmigreerd naar de Gers in Zuid-Frankrijk. Zij behoren daar inmiddels tot de topfokkers van Frankrijk.

Ook Thissen heeft eerder in Nederland gekeurd, twee jaar geleden in Enter.

Peter Thissen (links) emigreerde samen met Ton Hartman (rechts) naar Frankrijk
Peter Thissen (links) emigreerde samen met Ton Hartman (rechts) naar Frankrijk

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De voorbije maanden sloten een aantal slachthuizen in Vlaanderen de deuren, al dan niet definitief. Het aanbod van slachthuizen in Belgie wordt daardoor kleiner. Een project, gecoordineerd door BioForum Vlaanderen, onderzoekt momenteel de haalbaarheid van een mobiel slachthuis waarbij dieren op het bedrijf worden geslacht. In eerste fase is het project vooral gericht op pluimvee, maar ook voor runderen zijn er reeds diverse initiatieven werkzaam elders in Europa. Zou u mobiel slachten op het bedrijf overwegen?
Ja
Neen
right