Sitemenu

zaterdag 24 februari 2018
content-main-left

Nieuws

Op zaterdag 18 november wordt de bekende blonde d’Aquitaineveestapel van fokbedrijf De Roodheuvel geveild. De veiling start om 13.00 in Toldijk.

De veestapel komt onder de hamer vanwege het overlijden van eigenaar Dick Ruessink. Hij was een belangrijke pionier voor het blonde d’Aquitaineras in Nederland. Zo haalde hij de 1800 kg zware Franse kampioensstier Mars naar Nederland om dekdiensten ter verrichten. 

Trots op Roodheuvel Bolero

Ruessink fokte menig kampioenskoe en kampioensstier. Zelf was hij het meest trots op het fokken van de stier Roodheuvel Bolero (v. Ultra) die enkele malen gekroond werd tot Nederlands kampioen. In 2010 kreeg Ruessink voor zijn bijdrage de Blonde Award.

Onder de veilingnummers zitten zowel stieren als koeien. Op de site www.deroodheuvel.nl zijn de afstammingen te lezen van de veilingnummers.

Roodheuvel Bolero, gefotografeerd in 2009, behaalde meerdere titels
Roodheuvel Bolero, gefotografeerd in 2009, behaalde meerdere titels

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Tijdens het vleesveecongres in Oudenaarde en Lummen werd meermaals gesteld dat het Belgisch rundvlees meer een eigen verhaal moet hebben. Daarbij kunnen de vleesveehouders ook zelf ambassadeur zijn voor hun product. De invulling hiervan kan op diverse manieren, zo werd aangetoond tijdens het vleesveecongres. Maar hoe zou u het invullen?
De afzet zelf in handen nemen richting slagers en winkels
Opzetten van een eigen hoeveslagerij
Deelname aan een producentenorganisatie
De deuren van mijn bedrijf regelmatig openzetten voor bezoek
Promotie is een taak voor de VLAM
right