Sitemenu

zaterdag 21 oktober 2017
content-main-left

Nieuws

De Limburgse sterkoe Gini van Terbeck stond op de recent gehouden landelijke keuringen meermaals in de finales na rubriekswinst. Maar een eindoverwinning zat er niet in. Op de provinciale keuring te Alken mocht ze voor eigen publiek nog eens pronken met een kampioenenband.  

In de finale te Alken stond de Limburgse sterkoe tegenover de twee jaar jongere Inne van Boyerhof (v. Imperial) van Davy Claessens uit Stokkem.  De weliswaar stijlvolle Inne kon echter maar weinig inbrengen tegen het maatje meer in de bespiering van het brede front en de diepe achterhandbespiering van Gini.  Gini mocht daardoor op eigen bodem nog eens een kampioenslint omgorden. 

Twee hoofdrolspelers

Davy Claessens was een van de hoofdrolspelers op de provinciale keuring. Dit werd beloond met een kampioenstitel bij de jonge stieren. De langgerekte Litigezoon - Joris van het Boyerhof – kreeg de voorkeur in de finale op 0675 (v. Hannibal) van Diane Swerts uit Kerniel vanwege meer vleeskwaliteiten in de vier kwartieren.

De fokstal van het Kookshof speelde dé hoofdrol te Alken. De grootinzender verzilverde dit met viermaal rubriekswinst en één kampioenstitel bij de stieren. Voor Gazpacho van het Kookshof (v. Toscan) was die eindwinst een fluitje van een cent dankzij zijn modern vleestype op correct beenwerk.

Voor extra foto’s: klik hier

De zesjarige Limburgse diva Gini van Terbeck
De zesjarige Limburgse diva Gini van Terbeck

Provinciale prijskamp Alken

Wel grappig dat er over de 2 kampioenstitels bij de jonge vaarzen en bij de vaarzen voor Francis Vanormelingen met geen woord wordt gerept! Daar kon het Boyerhof noch het Kookshof aan tippen. Misschien dat de schaduw van de bladeren de reporter op dat ogenblik juist hinderde!

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Vleessmoothie (08/09) Fleischerei Klassen in het Duitse Temmels brengt vanaf 1 oktober een smoothie met vlees op de markt. De vleesdrank bevat 19 procent vlees en veel verse groente. De vleesdrank is ideaal voor mensen die moeten herstellen omdat de eiwitten snel opneembaar zijn. Bijkomend voordeel is dat de benutting van de eiwitten tot twee keer beter is dan van een stuk vlees: met 50 gram vloeibaar vlees per dag is de eiwitbehoefte gedekt als daar nu 100 gram vlees voor nodig is. Een fles bevat slechts 200 calorien. Vooral vanuit de zorgsector en hulporganisaties blijkt er veel interesse voor de smoothie met vlees. Het vloeibare vlees is bovendien een jaar lang ongekoeld houdbaar. Wat denkt u ervan?
Mooie innovatie
Vind het maar niks
Weet het niet direct
right