Sitemenu

maandag 19 februari 2018
content-main-left

Nieuws

De Limburgse sterkoe Gini van Terbeck stond op de recent gehouden landelijke keuringen meermaals in de finales na rubriekswinst. Maar een eindoverwinning zat er niet in. Op de provinciale keuring te Alken mocht ze voor eigen publiek nog eens pronken met een kampioenenband.  

In de finale te Alken stond de Limburgse sterkoe tegenover de twee jaar jongere Inne van Boyerhof (v. Imperial) van Davy Claessens uit Stokkem.  De weliswaar stijlvolle Inne kon echter maar weinig inbrengen tegen het maatje meer in de bespiering van het brede front en de diepe achterhandbespiering van Gini.  Gini mocht daardoor op eigen bodem nog eens een kampioenslint omgorden. 

Twee hoofdrolspelers

Davy Claessens was een van de hoofdrolspelers op de provinciale keuring. Dit werd beloond met een kampioenstitel bij de jonge stieren. De langgerekte Litigezoon - Joris van het Boyerhof – kreeg de voorkeur in de finale op 0675 (v. Hannibal) van Diane Swerts uit Kerniel vanwege meer vleeskwaliteiten in de vier kwartieren.

De fokstal van het Kookshof speelde dé hoofdrol te Alken. De grootinzender verzilverde dit met viermaal rubriekswinst en één kampioenstitel bij de stieren. Voor Gazpacho van het Kookshof (v. Toscan) was die eindwinst een fluitje van een cent dankzij zijn modern vleestype op correct beenwerk.

Voor extra foto’s: klik hier

De zesjarige Limburgse diva Gini van Terbeck
De zesjarige Limburgse diva Gini van Terbeck

Provinciale prijskamp Alken

Wel grappig dat er over de 2 kampioenstitels bij de jonge vaarzen en bij de vaarzen voor Francis Vanormelingen met geen woord wordt gerept! Daar kon het Boyerhof noch het Kookshof aan tippen. Misschien dat de schaduw van de bladeren de reporter op dat ogenblik juist hinderde!

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Tijdens het vleesveecongres in Oudenaarde en Lummen werd meermaals gesteld dat het Belgisch rundvlees meer een eigen verhaal moet hebben. Daarbij kunnen de vleesveehouders ook zelf ambassadeur zijn voor hun product. De invulling hiervan kan op diverse manieren, zo werd aangetoond tijdens het vleesveecongres. Maar hoe zou u het invullen?
De afzet zelf in handen nemen richting slagers en winkels
Opzetten van een eigen hoeveslagerij
Deelname aan een producentenorganisatie
De deuren van mijn bedrijf regelmatig openzetten voor bezoek
Promotie is een taak voor de VLAM
right