Sitemenu

maandag 20 augustus 2018
content-main-left

Nieuws

Met Beautée van den Hondelee en Iris van Daisel kreeg de Belgische nationale prijskamp witblauw ook een Vlaams tintje. 

Bij de zoogstellen trok Iris van Daisel (v. Ichor) met haar kalf 0675 van Daisel (v. Volcan) van Lieven Goddeeris uit Beerst en Guy Perin Grandhan aan het langste eind in de finale. 

Bij de vaarzen was het zegelint voor Beautée van den Hondelee (v. Grommit), in eigendom van Daniel, Damien en Charles Van Bellegem uit Spy en op Vlaamse bodem gefokt door witblauwfokker Luc van Ceulebroeck uit Zwijnaarde. 

Lionne du Coin 

Bij de koeien waren drie verschillende nummers te zien bij de keuze van de drie aangestelde juryleden. Met tussenkomst van het vierde jurylid eindigde Lionne du Coin (v. Imperial) van Mailleux en Dony uit Braibant met de Belgische driekleur om de borst. 
Eveneens een Imperialnazaat pakte de hoogste eer bij de stieren. Daar was de kampioenstitel voor Demon de Way van de familie Romedenn-Cassart uit Thynes. 
 
Een video met daarin de reekswinnaars en kampioenen is te vinden via de volgende link
 
 
Beautée van den Hondelee (v. Grommit), Belgisch nationaal kampioene witblauw bij de vaarzen
Beautée van den Hondelee (v. Grommit), Belgisch nationaal kampioene witblauw bij de vaarzen

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De voorbije maanden sloten een aantal slachthuizen in Vlaanderen de deuren, al dan niet definitief. Het aanbod van slachthuizen in Belgie wordt daardoor kleiner. Een project, gecoordineerd door BioForum Vlaanderen, onderzoekt momenteel de haalbaarheid van een mobiel slachthuis waarbij dieren op het bedrijf worden geslacht. In eerste fase is het project vooral gericht op pluimvee, maar ook voor runderen zijn er reeds diverse initiatieven werkzaam elders in Europa. Zou u mobiel slachten op het bedrijf overwegen?
Ja
Neen
right