Sitemenu

maandag 19 februari 2018
content-main-left

Nieuws

Op de nationale keuring in het blonde d’Aquitaine ras in het Franse Sedan behaalde Granada (v. Ushuaia) het algemeen kampioenschap. Granada was in het voorjaar te Parijs al SIA kampioene 2017.

De koe die te Sedan 1208 kg op de bascule liet noteren is eigendom van maatschap Arsicaud uit Marens. Granada had - vergezeld van haar stierkalf uit vader Imposium - even voordien op de dag de nationale titel achter haar naam laten bijschrijven in de categorie zoogstellen. 

Nog vroeger op de dag was ze uitgeroepen tot beste fokkoe van de competitie vanwege haar beste combinatie van vruchtbaarheid en exterieur. Granada realiseerde een eerste kalving op 33 maanden en 4 kalvingen met een tussenkalftijd van 356 dagen.  Op exterieurvlak scoort de koe 85 punten voor algemeen voorkomen.

En Fatima du Moulin?

De Nederlandse Fatima du Moulin, de Tilburydochter van Johan Schilder uit Hoogwoud, stond er spik en span bij in de finale bij de volwassen koeien. Fatima stond zeker niet mis tussen de Franse sterkoeien. Ze mistte evenwel net wat hoogtemaat om de stevige concurrentie aan te kunnen.

Vandaag 9 september volgt het EK van de landengroepen.

De finalisten bij de volwassen koeien met als zesde van rechts, het nummer 324, Fatima du Moulin
De finalisten bij de volwassen koeien met als zesde van rechts, het nummer 324, Fatima du Moulin

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Tijdens het vleesveecongres in Oudenaarde en Lummen werd meermaals gesteld dat het Belgisch rundvlees meer een eigen verhaal moet hebben. Daarbij kunnen de vleesveehouders ook zelf ambassadeur zijn voor hun product. De invulling hiervan kan op diverse manieren, zo werd aangetoond tijdens het vleesveecongres. Maar hoe zou u het invullen?
De afzet zelf in handen nemen richting slagers en winkels
Opzetten van een eigen hoeveslagerij
Deelname aan een producentenorganisatie
De deuren van mijn bedrijf regelmatig openzetten voor bezoek
Promotie is een taak voor de VLAM
right