Sitemenu

dinsdag 22 augustus 2017
content-main-left

Nieuws

Op de 33ste nationale herefordkeuring te Tenbury Wells (UK) veroverde de elf maanden oude Free Town Decree van Richard Bradstock uit Tarrington het algemeen kampioenschap.

Decree, (FT Decent x Mara Humorous) was voordien op haar elf maanden ook al uitgeroepen tot  kampioene bij de jonge vaarzen. ‘Een liefelijke vaars, harmonisch in de lichaamsbouw en zeer vrouwelijk. Decree zou in elk stamboekbedrijf een meerwaarde zijn,’ aldus het commentaar van Des Kelly uit Ballygawley.

Bij de oudere vaarzen was de titel voor Pulham Blossom 19 (v. Haven Hotspur) van P. en L. Vincent uit Coles Common. Kampioene bij de koeien werd de zesjarige Auckvale Lively 1058H  (v. Auckavale Broadside) van de familie Kemp uit St Helens.

Lewis sterk in de stieren

In de categorie jonge stieren werd Pulham Powerhouse (v. Yarram Unique F181) van P. en L. Vincent kampioen. Bij de stieren middengroep was de titel voor de achttien maanden oude Haven Northstar (v. Haven Kingpin) van de familie Lewis uit Dilwyn. Northstar werd ook algemeen kampioen stieren. De familie Lewis veroverde met Haven Lamborghini (v. Haven Cavalier) ook nog de titel bij de oudere stieren.

De 'lieflijke' Free Town Decree (FT Decent x Mara Humorous).
De 'lieflijke' Free Town Decree (FT Decent x Mara Humorous).

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

EK Euroblonde (17/08) Op 7-10 september vindt te Sedan (F) het Europees kampioenschap voor het blonde dAquitaine ras plaats. Een unieke confrontatie tussen Frankrijk, Duitsland, Belgie, Nederland en Luxemburg. Wie eindigt op de eerste plaats? Breng hier uw stem uit.
Belgie
Duitsland
Frankrijk
Luxemburg
Nederland
Weet het niet.
right