Sitemenu

vrijdag 21 september 2018
content-main-left

Nieuwsberichten over fokkerij

18-09-2018
Op zaterdag 29 september heeft een nieuwe veiling plaats van het Nederlands Centraal Opfokstation voor vleesrassen.
17-09-2018
De Belgisch-witblauwkeuirng in Oldebroek toonde goed beendwerk en ontwikkeling, aldus de twee Nederlandse juryleden. De gebroeders Horlings namen twee kampioenstitels mee naar huis en wonnen de bedrijfsgroep vrouwelijk.
13-09-2018
Het Nederlands Blonde d’Aquitainestamboek heeft de juryleden voor de nationale keuring op 27 oktober in Mariënheem bekendgemaakt. Het zijn de Franse fokkers Philippe Basta en Peter Thissen.
12-09-2018
Ieder jaar berekent fokkerijorganisatie CRV, op basis van de bedrijfsinspectiegegevens, de nieuwe exterieurindexen voor limousinstieren. 
04-09-2018
Promotie voor het ras. Dat was het doel van de organisatoren van de prijskamp in Leuven. Meer aanwezige dieren en een proeverij met Belgisch witblauw waren de middelen om hierin te kunnen slagen. En de missie was geslaagd. Dat gold ook voor Roger en Jan Orinx. Zij gingen naar huis met twee kampioenen en een winnend bedrijfslot bij de vaarzen.
03-09-2018
Met vier dieren hadden Hendrik en Edwin van Mierlo uit Someren meer dan de helft van de veestapel meegenomen naar de regionale fokveedag in Geffen.
27-08-2018
Tijdens de elfde editie van Agriflanders, van 10 tot en met 13 januari 2019 , hebben alle veeprijskampen plaats in hal 8. Naast de witblauwprijskamp is er dit jaar op vrijdag 11 januari ook een prijskamp voor blonde d’Aquitaine gepland.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De voorbije maanden sloten een aantal slachthuizen in Vlaanderen de deuren, al dan niet definitief. Het aanbod van slachthuizen in Belgie wordt daardoor kleiner. Een project, gecoordineerd door BioForum Vlaanderen, onderzoekt momenteel de haalbaarheid van een mobiel slachthuis waarbij dieren op het bedrijf worden geslacht. In eerste fase is het project vooral gericht op pluimvee, maar ook voor runderen zijn er reeds diverse initiatieven werkzaam elders in Europa. Zou u mobiel slachten op het bedrijf overwegen?
Ja
Neen
right