Sitemenu

dinsdag 26 maart 2019
content-main-left

Nieuws

In Namibië zijn begin juni tien zuivere Belgisch-witblauwkalveren geboren. De geboorte van de kalveren is een unicum. Niet eerder zijn in zuidelijk Afrika zuivere witblauwkalveren geboren.

De kalveren zijn eigendom van Alfred Dippenaar, een vleesveehouder in Namibië met een bedrijf van 8000 hectare. Hij importeerde embryo’s uit België en implanteerde ze in zijn eigen koeien.

Verkopen als dekstier

Op termijn wil Dippenaar zuivere witblauwstieren als dekstier verkopen aan veehouders in Namibië. ‘Zij kunnen de stieren op lokale rassen inzetten en de nakomelingen als eindproduct afzetten op de markt. Zo profiteer je van heterosis en bovendien ligt het slachtpercentage van de kruislingen veel hoger dan dat van de lokale rassen.’

Afkalfproblemen verwacht Dippenaar niet. ‘Ik heb een aantal van mijn lokale koeien geïnsemineerd met Belgisch witblauw. Het afkalven verliep prima.’

Uit in België gewonnen embryo's zijn in Namibië tien witblauwkalveren geboren
Uit in België gewonnen embryo's zijn in Namibië tien witblauwkalveren geboren

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Een aantal jonge vleesveehouders willen via een pas opgerichte producentenorganisatie (POVV) informatie onderling gaan uitwisselen. Hoe kijkt u hier tegen aan?
Ik ga zeker lid worden en mee informatie uitwisselen
Ik ga lid worden maar kijk dan toch even de kat uit de boom
Neen, dit heeft geen enkele zin
right