Sitemenu

zaterdag 23 februari 2019
content-main-left

Nieuws

Vijf Belgische bedrijven, allemaal actief in de vleessector, willen via een netwerkonderneming een herstructurering van de groep Derwa realiseren. Het gaat daarbij in het bijzonder om de bedrijven Derwa en Vieille Abbaye, ondernemingen actief in de vleesverwerking.

De recente onderhandelingen resulteerden in de ondertekening van een principeakkoord. Dat zal op korte termijn de overdracht van 100 procent van de aandelen van de ondernemingen van groep Derwa aan een Belgisch consortium van overnemers mogelijk maken. 

Nieuw Belgisch consortium

Het consortium – samengebracht onder de naam Belgian Meat Partners – bestaat uit de ondernemingen Groep De Brauwer, Euro Meat Group, Piron-Gotta, Q-Group en Sobemax. Deze ondernemingen zijn allemaal actief in de vleesketen. Naast dit originele gemeenschappelijke project blijven de individuele partnerbedrijven autonoom hun producten en diensten aanbieden aan hun klanten.

Meerwaarde creëren

Via hun gezamenlijke knowhow willen de nieuwe partners een reële meerwaarde creëren voor de klanten, medewerkers, leveranciers en aandeelhouders van groep Derwa. Ze richten zich daarbij op de productie tot de slacht en alle volgende stappen in de valorisatie van varkens- en rundvlees. 
Tot slot is er ook een ambitieus investeringsprogramma, gespreid over de periode 2018-2020, voorzien in het productieapparaat van de groep Derwa.

 

De vijf Belgische partners hebben ook al een investeringsplan uitgewerkt voor de groep Derwa
De vijf Belgische partners hebben ook al een investeringsplan uitgewerkt voor de groep Derwa

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Een aantal jonge vleesveehouders willen via een pas opgerichte producentenorganisatie (POVV) informatie onderling gaan uitwisselen. Hoe kijkt u hier tegen aan?
Ik ga zeker lid worden en mee informatie uitwisselen
Ik ga lid worden maar kijk dan toch even de kat uit de boom
Neen, dit heeft geen enkele zin
right