Sitemenu

zaterdag 21 oktober 2017
content-main-left

Nieuws

De EU belast de import van mais met een heffing van 5,16 euro per ton. De heffing is op dinsdag 8 augustus ingegaan.

De heffing geldt niet alleen voor mais, maar ook voor rogge en sorghum. Als de import van deze granen te goedkoop dreigt te worden, mag de Europese Commissie een importheffing instellen. Dat is afgesproken binnen de wereldhandelsorganisatie WTO.

Aanleiding van de heffing is de lage dollarkoers. Die lage dollarkoers maakt de aankoopprijs van granen goedkoop op de termijnmarkt van Chicago en drukt de transportkosten voor export.

Het is voor het eerst in 3 jaar dat Brussel een importheffing hanteert voor mais

De lage dollarkoers maakt overzeese mais goedkoper
De lage dollarkoers maakt overzeese mais goedkoper

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Vleessmoothie (08/09) Fleischerei Klassen in het Duitse Temmels brengt vanaf 1 oktober een smoothie met vlees op de markt. De vleesdrank bevat 19 procent vlees en veel verse groente. De vleesdrank is ideaal voor mensen die moeten herstellen omdat de eiwitten snel opneembaar zijn. Bijkomend voordeel is dat de benutting van de eiwitten tot twee keer beter is dan van een stuk vlees: met 50 gram vloeibaar vlees per dag is de eiwitbehoefte gedekt als daar nu 100 gram vlees voor nodig is. Een fles bevat slechts 200 calorien. Vooral vanuit de zorgsector en hulporganisaties blijkt er veel interesse voor de smoothie met vlees. Het vloeibare vlees is bovendien een jaar lang ongekoeld houdbaar. Wat denkt u ervan?
Mooie innovatie
Vind het maar niks
Weet het niet direct
right