Sitemenu

dinsdag 26 maart 2019
content-main-left

Nieuwsberichten over Gras- en maisteelt

25-03-2019
Graskuilen bevatten bij het voeren vaak minder droge stof en een hoger gehalte aan ruw eiwit dan het kuiluitslagformulier vermeld. Dat stelt Koen Luijben, rundvee nutritionist bij Trouw Nutrition.
31-01-2019
Veehouders die kruiden in hun grasland willen introduceren, kunnen dat het beste doen door een mengsel van gras en kruiden in het najaar nieuw in te zaaien.
28-12-2018
Het gebruik van ontwormingsmiddelen in vee kan negatieve gevolgen hebben voor de biodiversiteit.
24-12-2018
Het sleepvoetsysteem in combinatie met het toevoegen van water mag volgend jaar toch nog gebruikt worden. Dat schrijft minister Schouten in een brief aan de Tweede Kamer.
24-12-2018
ILVO heeft in totaal zestien nieuwe maisrassen toegevoegd aan de Belgische nationale rassenlijst. Het gaat om tien kuilmaisrassen en zes korrelmaisrassen.
29-11-2018
Afgelopen jaar zijn er bij 28 procent van de metingen te hoge nitraatwaarden aangetroffen in Vlaams oppervlaktewater, zo blijkt uit rapporten van de Vlaamse Mileudienst (VMM) en de Vlaamse Landmaatschappij. 
29-11-2018
Uit analyses van het Nederlands Hydrologisch Instrumentarium (NHI) blijkt dat de droge zomer van 2018 ook effect zal hebben op de grondwaterstanden in het voorjaar van 2019, afhankelijk van de neerslag in de wintermaanden. 
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Een aantal jonge vleesveehouders willen via een pas opgerichte producentenorganisatie (POVV) informatie onderling gaan uitwisselen. Hoe kijkt u hier tegen aan?
Ik ga zeker lid worden en mee informatie uitwisselen
Ik ga lid worden maar kijk dan toch even de kat uit de boom
Neen, dit heeft geen enkele zin
right